Szubjektív

Szubjektív

Nem az ellenzék fogja leváltani a FIDESZ-t

2020. szeptember 19. - koztarsasagert

 

Rendszeres figyelője vagyok a jobboldali szavazótábor Facebook felhasználóinak. Magamat nem sorolom se jobbra se balra, mert kiábrándultam mindkét oldalból. Van viszont egy réteg a Facebookon, aki nagyon is tudja, hogy hol a helye, mikor mit kell lájkolni, osztani és azokra hogyan kell reagálni. Ez a markánsnak tűnő jobboldali rajongótábor a FIDESZ és Orbán Viktor személye köré sorakozott fel és meglátásom szerint mostanra teljesen elment az esze. Tisztelet a nagyon kevés kivételnek, mert volt szerencsém interakcióba lépni önálló gondolkozásra is képes felhasználókkal (szavazókkal).

A kulcs itt az önálló gondolkodás. Ami most megy, inkább kollektív tudatnak volna nevezhető és abból is a rosszabb fajta, amikor az egyén már nem tudja miért gyűlölködik, miért lájkol, csak azt látja, hogy a többiek mit csinálnak és egyszerűen leutánozza őket a viselkedésével.

Itt szeretném megjegyezni, hogy egyáltalán nem célom lekicsínyleni, torzítani a kormány azon erőfeszítéseit, amelyeket az egészségügyért tett. Minden elismerés érte! Itt a Facebook felhasználók/szavazók mentalitásáról lesz szó és egy konkrét példán keresztül próbálom bemutatni a rajongótábor viselkedését.

Konkrét esetünkben, ha a Magyar Orvosi Kamara megerősíti (vagy bármilyen szervezet), amit a kormány el akar érni, akkor a rajongók lájkolják, imádják a kamarát. Ezer köszönő komment lesz a poszt alatt. Ha tapsolni kell az egészségügyben dolgozóknak, akkor tapsolnak, mert ezt mondták és egymást utánozva imádkoznak, hálálkodnak a Facebookon minden egyes orvosért, ápolóért főleg, ha azt a kormány valamelyik oldala posztolja.

Ha a MOK (vagy bármilyen szervezet) viszont posztol egy olyan képsorozatot, ahol lepukkant pihenőhelység, koszos, rozsdás zuhanyzó látszik, ami legalább 50 évesnek tűnik, akkor felborul az egyensúly. Pedig a képekhez még magyarázó szöveget is mellékeltek a kamarától:

Covid centrum, orvosi pihenő és mosdó. A kollégáink helyt állnak ilyen körülmények között is.

***
Frissítés:
Kedves Olvasóink!
Egyrészt köszönjük a felháborodásotokban rejlő együttérzést - igen, mi is meghökkenve szembesülünk ezekkel az állapotokkal.
Másrészt, kérlek nézzétek el nekünk, de nem adjuk ki sem a forrást, sem a képek készültének helyszínét. Több okból:
1) Az egészségügyben is erősen fúj a szél, a teljesítőképességük határán lévő kollégák gyakran félnek a feletteseik vagy épp az egészségpolitikai szereplők megrovásától. Nem szívesen vállalnák ezt be a kép beküldői sem, akik mindeközben becsülettel végzik munkájukat a COVID ellátásban is. Nekünk nem az a dolgunk, hogy egy-egy ellátóhelyet pellengérre állítsunk, hanem az, hogy a kollégáknak teret és lehetőséget biztosítsunk arra, hogy bemutathassák az ágazatot érintő problémákat. Feladatunk védeni azt, aki védelmet és anonimitást kér a tagjaink közül.
2) Abban bízunk, hogy a kórház fenntartójához is eljut a kép, és fel is ismeri majd a saját intézményének rejtettebb zugait. Mindeközben nem szeretnénk posztunkkal azt sugallni, hogy adott intézményben nem jó színvonalú az ellátás, és ily módon elvenni a páciensek bizalmát az intézmény iránt. Kollégáink emberfeletti teljesítményét mutatja, hogy ilyen körülmények között öltözve és "pihenve" is képesek jó színvonalon ellátni a hozzájuk segítségért fordulókat.
Kérünk mindenkit, fogadja tehát el, hogy nem tudjuk, nem fogjuk a forrást kiadni. A sajtóban rég ismeretes a "forrás védelme" fogalom, nálunk pedig, mivel egy minden orvost képviselő szervezet vagyunk, alapvető.

Megértéseteket köszönjük!

 Szerintem a fenti magyarázat eléggé korrekt és rávilágít az egészségügyön belül zajló belső viszályokra: egészségpolitika vs. orvosok, ápolók (a sorkatonák). Az alábbiakban megmutatom a poszthoz tartozó képeket.

Íme egy zuhanyzó, amit a személyzet használ:

119835689_2648604648736939_5642084351352150613_o.jpg

Egy jobb napokat látott szék:

119906822_2648604658736938_1559300767885377640_o.jpg

Ez nem tudom mi, talán egy ágy akar lenni. 12 órás műszakban minden esetre használhatatlan és undorító:

119827924_2648604655403605_8423722567474921099_o.jpg

Ez a fűtőtest és az emblematikus ablak gyerekkoromból ismerős. Én magam is szoktam látni ehhez hasonlókat váróteremben a mai napig is:

119828275_2648604665403604_1841396521427620384_o.jpg

Fontos észben tartanunk, hogy ez itt egy kiragadott példa! Az elvakult tábor viselkedése viszont általános, legyen az alany magánszemély, civil szervezet, egyetem, közfeladatot ellátó intézmény!

A megrögzött jobboldali rajongótábor persze nem olvas, csak a megosztott képeket nézi. Ha olvasna, akkor sem biztos, hogy le tudna vonni önálló következtetéseket, hisz ahogy fentebb említettem, a gondolkodási képességét már elveszítette és helyette a kollektív tudat tengerében hánykolódik. Most éppen arra sodorták a hullámok, hogy a MOK kirakott egy nem tetsző, elgondolkoztató posztot és a gyűlölet a helyes kollektív válasz rá. Semmiképp sem a gondolkozás.

A lelkes tapsolók, most árulózzák, feljelentgetnék, alázzák a MOK-ot, meg azt az intézményt, ahol a fényképek készültek és azt a valakit, aki készítette a képeket. Sőt még álhírnek is titulálják, ugyanis képtelenek elhinni a valóságot, mert az nem fér bele a kollektív tudatba.

Azt pedig, aki meg meri kérdezni, hogy miért olyan hihetetlen, hogy van még lepukkant kórházi helység, megkövezik, rögtön „libernyákozzák”, kitaszítják. Akit egyik percben lájkolnak, a következőben ellene fordulnak. Ha nem egyformán lájkolnak, viselkednek akkor egymás ellen is acsarkodnak. Szélsőséges fenyegetésekkel élnek.

Biztos vagyok benne, hogy a baloldali rajongótáborban is vannak ilyen jelenségek szép számmal, de az jelentéktelen, hisz még nem állt össze sem az összefogás, sem egy kormányváltó erő, tehát eleve szétzilált az a társadalom. A jobboldali tábornak viszont elvileg egyben kéne lennie és össze kéne tartania, ha hosszú távon szeretnék a szavazataikkal kormányon tartani a FIDESZ-t. Egy önmagát felfaló szavazótábor előbb-utóbb szétesik. Ha innen nézzük, az ellenzéknek csak annyi a dolga, hogy kivárja, míg a jelenlegi kormány és a szavazótábor darabjaira hullik. A jelek már láthatóak lent a Facebook mély bugyraiban és biztos vagyok benne, hogy a valós politikában is tapasztalható ez odafent.

A szélsőséges megnyilvánulásokról záró gondolatként: a posztokat nézve elszörnyedtem. Láttam magam előtt egy olyan Magyarországot, amelyet egy valódi szélsőséges diktatórikus rendszer irányít. Fasizmus vagy kommunizmus lényegtelen. A kommentelő emberekben szemmel láthatóan olyan mély a gyűlölet, hogy elvágnák a másik torkát, ha nem büntetné a törvény. Kívánják a vért és a halált, persze csak annak, aki nem velük van. „Aki nincs velünk, az ellenünk van.” A baj az, hogy nem tudják ki van velük, hiszen ezt a kollektív tudat elnyomja. Külsőségek alapján ítélnek, de rögtön. A tömegek ilyenfajta viselkedése a történelemben már nem egyszer vezetett katasztrófához és úgy érzem, ezt most sokan elfelejtették. Ilyen közhangulatban egy ország simán megválaszthat magának diktatórizmust.

Bármilyen különös, jelenleg a FIDESZ véd meg minket egy ilyen jövőtől azzal, hogy lehetőség szerint elfojt minden pártot, ellenvéleményt. A maga véleménye pedig (egyelőre) konzervatív és beleillik a jelenlegi civilizált világba. Tehát a másokat kiszorító politikája biztosítja számunkra, hogy pl. a Facebookon tomboló szélsőséges lincselő, gyilkos hangulat valódi felszínre törhessen, politikai testet öltsön, pártba tömörüljön és a kollektív tudatmódosult Facebook felhasználók által országgyűlési választást nyerhessen.

 

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjektiv20.blog.hu/api/trackback/id/tr5316206906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saga 2020.09.19. 18:22:55

Ostoba beszéd. Amikor nem orbitron volt kormányon akkor tombolt a terror? A Fidesz cinikus, etnicista, demagóg kormányzása joggosan nyomja fel a tiltakozók vérnyomását és mivel nem tűr ellenvéleményt, ugyanakkora erővel fog szembesülni, mint amekkorát kifejt. Csúnya lesz a vége, de magának köszönheti.

Konzervatív fidesz...muhahaha.

nemecsekerno_007 2020.09.19. 18:27:30

Üdvözöllek a social media világában :)))))

Ha jön Blender Mari telefosni a blogot akkor tiltsd ki.

HaD 2020.09.19. 18:53:24

A minap egy Railjeten utaztam...a mosdóban a szappanadagoló üres víz nincs...erről ennyit:(:(...és van pofája kiállni az "operatív törzs" nevű bandának:(:( és észt osztani...

Billy Hill 2020.09.19. 20:04:44

Nem jön ki a matek...

Sir Galahad 2020.09.19. 20:15:59

A szerzőnek egyrészt igaza van, a kormánypárti kommentelők tényleg tudnak tulokcsorda módjára viselkedni. Másrészt viszont nincs, mert bizony nem igaz, hogy az ellenzéki tábor nem tud így viselkedni.

Azt még megjegyezném, hogy az ilyen képeknél jogos a gyanakvás, mert nem egyszer derült már ki, hogy külföldön, vagy tényleg itthon, de az évekkel ezelőtt megtörtént felújítás előtt készültek. Nem vitatom persze, hogy tényleg vannak rossz állapotú épületek jelenleg is.

Ja és nem vagyok homofób, de ezt a bevallottan langyos Gendermatyit (most épp Mathias Corvinus néven van jelen) legyen szíves a bloggazda kivágni. Köszönöm!

nemecsekerno_007 2020.09.19. 20:25:17

@Sir Galahad: Milyen udvarias vagy Blender Marival :))))

élhetetlen 2020.09.19. 20:52:29

@Sir Galahad: Nem kéne keverni a dolgokat. Brendel Mátyást, ha ki kéne vágni, azt azért kellene, amit csinál. Miért kellett ehhez a kéréshez a „bevallottan langyos Gendermatyi” megjegyzés? Csak egy kérdés, nincs jelentősége.

sutyerák 2020.09.19. 20:58:45

a fideSS a legnagyobb uszító és ha kell mozgósítja is sunyin ezeket a kicsit spontán verést akarókat.
már elkezdték.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.09.19. 21:25:44

Ha a képek a valóságot ábrázolják, akkor van miért szégyenkeznie az adott intézménynek. Azonban némi kétely merül fel bennem:

"Íme egy zuhanyzó, amit a személyzet használ:"

Kötve hiszem, hogy ezt a zuhanyzót bárki is használná, főleg nem orvos vagy nővér. Másfelől pár liter sósavval patyolattisztára lehetne pucolni, és erősen kétlem, hogy a takarítók ezt nem tennék meg, ha a helyiség valóban használatban lenne.

Összességében szerintem a képek - már ha valóban az orvosi személyzet használja az ábrázoltakat - inkább az illető személyzet igénytelenségére utalnak.

Sir Galahad 2020.09.19. 22:00:24

@Matthias Corvinus: Nem én írtam egy másik fórumon Hasdrubal név alatt, hogy fess demokrata legényekkel fogom mindjárt kényeztetni magamat :)

Sir Galahad 2020.09.19. 22:08:28

@élhetetlen: Ennek története van.

Pár napja egy másik fórumon, ahol te nem voltál jelen, Gendermatyi épp Hasdrubal néven osztotta az észt, ahogy szokta... Mígnem meglepődve olvasom a bejegyzést Hasdrubal név alatt, hogy őt úgy felbosszantották a Habony-droidok, hogy mindjárt elmegy a gőzfürdőbe demokrata legényekkel kényeztetni magát.

Szerintem nem ő írta, valaki megtréfálta. De ha ezt beismerné, egyúttal azt is, hogy mégsem akkora zseni ő.

Hát ezért.

élhetetlen 2020.09.19. 22:11:25

@Sir Galahad: Ezért sem kellett volna, a tevékenységének nem ez a lényege.

Sir Galahad 2020.09.19. 22:16:34

@élhetetlen: Ugyan már, megérdemelte :) . Egyébként a tevékenységének nincs "lényege". Azért fizetik, hogy szétb@sszon fórumokat, csak ennyit csinál.

élhetetlen 2020.09.19. 22:25:09

@Sir Galahad: Nem vitatkozni akarok, amit csinál, annak lényege van, maga a folyamat, az oka a kérdéses, ami lehet az is, amit te írsz, lehet más is, elborulás, azt hiszi, hogy ez a spanyolviasz, de a langyos nem lehet ok. Csak ennyi.

nemecsekerno_007 2020.09.19. 22:25:49

@Matthias Corvinus: Ne hazud. Fkv.115 is te vagy. Magaddal vitatkozol.

Sir Galahad 2020.09.20. 01:44:48

@élhetetlen: Jól van, igazad van. De azért szívesen gratulálnék annak, aki megszívatta ezt a barmot :)

Rodney_2 2020.09.20. 07:53:56

@fkv.115: Gendermatyi nem zsidó hanem náci származású. Apja még Auschwitzban volt őr és a sonderkommandós sorosgyurival számolgatták az aranyfogakat. Aztán most hogy a Matyi már teljesen megőrült, a Soros tartja el és fizet neki kommentenként. A pénzéhes Matyi meg így oldja meg (lehet hogy mégis zsidó??)

Sir Galahad 2020.09.20. 08:27:32

@Matthias Corvinus: Ügyes voltál, megdolgoztál a pénzedért.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.09.20. 09:03:15

Marhaság. Gyurcsány-Bajnai szakértői országrontó kormányzata se az egészségügy miatt bukott meg.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.09.20. 09:11:08

@Matthias Corvinus:

Nincs szarban a magyar egészségügy, a színvonala jó közepes feletti.

midnight coder 2020.09.20. 09:36:28

@Matthias Corvinus: "De persze a nácik idióták ahhoz is, hogy scriptet írjanak."

Ilyen scriptet egy python alapok tanfolyam végén meg tud írni a delikvens. Csak a náci idióták egyrészt tudják, hogy ilyet csinálni ordas tahóság, másrészt ha valaki talál egy ügyes jogászt az könnyen kihozhat belőle egy információs rendszer felhasználásával elkövetett csalást amíért a Brendel Matyika szerencsés esetben akár évekig is ülhet. Pl. ha valaki ezt a scripttel elkövetett foodolás dolgot az index.hu elleni támadásnak minősíti, és összefüggésbe találja hozni az utóbbi időben a forgalomban bekövetkezett visszaeséssel. Minden csak azon múlik, hogy sikerül-e az index.hu vezetésének az ingerküszöbét átlépni ezzel, illetve mennyire szeretnének vele példát statuálni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.09.20. 09:56:42

@midnight coder:

"mennyire szeretnének vele példát statuálni."

Kérdés, szeretnének-e. Matyóka közismerten ellenzéki, a mindenkit idegesítő trollkodása pedig az ellenzékiek ellen hangolja a bizonytalanokat is. Vagyis Matyi akaratán kívül, sőt akarata ellenére épp a kormánypártok malmára hajtja a vizet.

midnight coder 2020.09.20. 10:38:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ebben látod lehet valami, nem hiába utálja Matyikát az ellenzéki oldal is mint a szart. Mindegy, újabb nick a matyiszűrőbe és ennyi.

midnight coder 2020.09.20. 10:41:43

Na, ez a nick is ment a levesbe. Eddigiek: "Tamerlane", "Matthias_Corvinus", "Batu Kán", "Hasdrubal", "math0", "Matthias Corvinus". Mata Hari a picsába nincs a csávóhoz képest. :-D :-D :-D

Nem tudom mennyiért járatja le az ellenzéket, és csinál cserébe közhülyét magából, de nincs vele megfizetve :-D

midnight coder 2020.09.20. 11:15:17

@fkv.115: Erre mondják, hogy egy bolond százat csinál.

midnight coder 2020.09.20. 11:46:19

fkv115 barátunk is felkerült a matyiszűrőmbe, bár külön sorba, elvégre ő csak másodmatyi.

midnight coder 2020.09.20. 11:59:59

Amúgy vissza a témához: aki járt már kis hazánkban az állami egészségügyben az jó eséllyel ennél gázosabb dolgokat is láthatott. És ezt nagyon nem kell jobbról a szívére venni bárkinek is - ez Fletóék alatt is pont így nézett ki. Azóta max. annyit változott a helyzet, hogy a dokiknak, nővéreknek még könnyebb egy határral arrébb letenni a sátorfájukat, és persze az a műszer ami 2010-ben 20 éve volt elavult, az ma 30 éve az.

a Nanga Parbat rabjai 2020.09.20. 12:23:43

Konkrétumok nélkül? - ezek a képek bárhol készülhettek...

we dont want arabs here..So what 2020.09.20. 12:29:43

@Matthias Corvinus: Ritka nagy gyökér vagy, remélem elvisz a vírus a családoddal együtt.

Tamás András György 2020.09.20. 12:42:11

Tudom, hogy a sok nyomorék "kommenthuszárnak" ez magas (hiszen nincs életük), de ha egy kórházban ilyen állapotok vannak, az a kórházigazgató szégyene. A kórházigazgató a közhiedelemmel ellentétben nem havi 40ezer forintot visz haza napi 16 óra munka után. Van felelőssége, mint bármelyik vezetőnek.

midnight coder 2020.09.20. 14:47:23

@Tamás András György: Egyrészt igen. Másrészt, alapvetően a rendszer rossz. A kórházaknak versenyben kellene lenniük a betegekért, most viszont csak nyűg nekik a beteg. Ezért ilyen a hozzáállás. Ha bemész egy magánkórházba, ott teljesen más a kép. A berendezés olyan mint egy irodaépületben, és nem olyan mint ha a halálsoron várná a delikvens a kivégzést. A dokik udvariasak, emberszámba veszik a beteget, próbálják a legkevesebb kellemetlenséget okozni a vizsgálat során. A folyamatok szervezettek, pontosak, ha odamész egy időpontra akkor nem két órával később kerülsz sorra.

Ennek pedig egy oka van: nekik érdekük, hogy a beteg legközelebb is hozzájuk forduljon.

midnight coder 2020.09.20. 14:50:56

@Matthias Corvinus: Ez tök poén. Megnéztem chrome alól a blogot (ott nincs bekapcsolva a matyiszűrő csak a foxon). fkv.115 vs Matyika. Godzilla vs Mechagodzilla :-D :-D :-D

kvadrillio 2020.09.20. 15:39:58

Zoofília
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz
Ugrás a kereséshez
Marquis de Bayros grafikája

A zoofília az ember állatok iránt érzett nemi vonzalma. Az ember és állat közötti tényleges nemi érintkezést bestialitásnak vagy szodómiának nevezzük.
Története

A zoofília már az ókorban is ismert jelenség volt. Az ókori mitológiában gyakran előforduló momentum, hogy egy állat formájában megjelenő isten elcsábítja és megtermékenyíti az általa kiválasztott nőt.

A történelem folyamán többször változott a zoofil emberek megítélése. Az állatokkal való szexuális kapcsolat először elfogadott volt, majd később a kultúrák többségében elítélték, és büntették is.

Napjainkban több esetben állatkínzásért ítéltek el állatokkal közösülő embereket, míg egyes szexológusok véleménye szerint a zoofília nem betegség, hanem az átlagostól eltérő nemi vágy. A zoofíliát parafíliának tartják, azon belül az Egészségügyi Világszervezet által használt BNO a "szexuális preferencia egyéb zavarai" közé,[1] az Amerikai Pszichiátriai Egyesület által kiadott DSM V pedig az "egyéb, specifikus parafíliák" közé sorolja, betegségnek, ún. parafíliás zavarnak azonban csak akkor tekintik, ha az egyén számára bármiféle nehézséget, hátrányt jelent.[2]

:o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Sir Galahad 2020.09.20. 16:47:24

@Matthias Corvinus: Hogy dugnád fel magadnak a scriptjeidet, te barom!

Köldök_szösz 2020.09.20. 16:59:40

Látom még mindig nincs rendes moderáció

kvadrillio 2020.09.20. 17:26:32

DEBASSZAMEG AZA JÓ ORBÁNKURVAISTEN A HÜJJE VIKTORKA FEJÉT !%!!!!!! MIKOR FOG TUDNI VÉGRE NORMÁLISAN GONDOLKODNI EZ A FASZ ????? SOHAMÁÁÁÁR ????! HALOTTAKKAL VÉDEKEZÜNK ???!!!
2020. szeptember 20. | 10:18
Kifakadt az aneszteziológus: nincs ember, kevesebb mint kétezer lélegeztetőgépet tudunk használni a tizenhatezerből
Lélegeztetőgép
MTI/Vajda János
Szerző
Harmati András
Harmati András
harmati.andras@alfahir.hu

break

Eredetileg nyolcezer lélegeztetőgépet akart venni a magyar kormány, de ebből végül tizenhatezer lett. Viszont kétezer olyan szakemberünk sincs, aki működtetni tud egy ilyen komplex rendszert – jelezte dr. Máté-Horváth Nóra aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos egy Facebookon megjelent posztjában.

„Mi reálisan látjuk, mire képes a rendszer (…) sajnos az, hogy senki nem marad ellátatlanul, valamint az, hogy ’a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre’, egyáltalán nem igaz.”

Tudjuk ugyanis, hogy annak, hogy hány intenzív osztályos beteget tud ellátni a magyar egészségügy, nem a szabad ágyak száma, és már biztos, hogy nem a lélegeztetőgépek száma fog gátat szabni – fogalmazott, hozzátéve, hogy tizenhatezer lélegeztetőgépet szerzett be az ország tavasszal, amivel nincs is gond, mert inkább legyen több, mint kevesebb. De arról már kevesebb szó esik, hogy a lélegeztetőgép és a szabad ágy még önmagában nem gyógyítja a COVID-ot.

Esélye egy lélegeztetésre szoruló betegnek csak akkor lehet a túlélésre, ha a nap 24 órájában áll mellette megfelelő intenzív osztályos szakszemélyzet: aneszteziológus és intenzív terápiás orvos, valamint intenzív terápiás szakápoló.
Utóbbiak a poszt írója szerint kevesebb, mint kétezren vannak.

Mint írta, az ápolói lét egy igen speciális területéről beszélünk, olyanról, amit évekig tanultak ők, és tanulmányaik után sokáig gyakoroltak. Tudnak lélegeztetett beteget ellátni, lélegeztetőgépet alapszinten állítani, életfontosságú gyógyszereket adagoló pumpát villámgyorsan cserélni, katéterezni, artériát szúrni, centrális vénás kanült kezelni, szívmonitort felrakni, bonyolult kábeleket megfelelő sorrendben szélsebesen felhelyezni a betegre. Látják, ha romlik egy beteg, látják, ha baj van, ugranak és cselekednek. Nagyon különleges csapat ők – fogalmazott.

„Azaz, míg van tizenhatezer lélegeztetőgépünk és tízezer üres kórházi ágyunk, speciálisan képzett szakápolóból kevesebb, mint kétezer van. Egy kétezer fős csapatból kell tehát a nap 24 órájára (2-3 műszakra), a hét 7 napjára kiállítani azt a szakszemélyzetet, aki ellátja az intenzív osztályos betegeket. Mivel egy intenzíves ápoló a szakma szabályai szerint egy műszakban legfeljebb kettő lélegeztetett, instabil beteget tud egyszerre megfelelő szakmai gondossággal ellátni (ez az alacsonynak tűnő szám egy fontos minőségi mutatója minden intenzív osztálynak), már talán könnyen érthető, hogy hiába a tizenhatezer gép vagy a tízezer szabad ágy, ha nincs, aki ott legyen a betegek mellett.”

Az egészségügyi személyzetről azt írta, ez a réteg, miközben az emberek azon vitatkoznak, van-e járvány, kell-e félni, fontos-e maszkot hordani, ezekben a percekben is veszi fel az eleve nagy páciensszám mellé a COVID-osokat. Nem, nem csak az öregeket. Az elmúlt hetekben fiatal, alapbetegség nélküli betegek is kerültek COVID-dal gépre. Ez a réteg aggódik, amikor a tisztelt olvasó koncertre, focimeccsre, futóversenyre, tömegrendezvényre, buliba megy. Ez a réteg aggódik, amikor a saját gyerekét iskolába adja be. Ez a réteg aggódik, amikor a média nem a lényegről beszél, hanem lélegeztetőgépek számán lovagol. Ez a réteg megint azt érzi, senki nem figyel rájuk, pedig ők viszik a hátukon az össztársadalmi felelősséget – olvasható a posztban.

kvadrillio 2020.09.20. 19:07:32

hmmm...ezueket is segítse már ki orbán egy pár milliárddL ! :o)
Szép osztalékot fizet Kasza Tibiék cége
A magyar celebek közül továbbra is a legnagyobb, több mint egymilliós rajongótábora Kasza Tibornak van a Facebookon. Az énekes-műsorvezető cége egy újabb sikeres évet tudhat maga mögött 2019-ben, több mint százmilliós nyereséggel zárt, és hasonló összegű osztalékot fizet tulajdonosainak - derül ki a vállalkozás éves beszámolójából.
Domokos Erika, 2020. szeptember 20. vasárnap, 15:12
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció.

Hozzászólok

Elküldöm

Ajánlom

Kasza Tibor GoldenEye Kreatív Szolgáltató Kft.-je 2019-ben az előző évinél 30 millióval nagyobb, közel 145 millió forint értékesítési nettó árbevételt ért el, amit még 33 millió forint egyéb bevétel is kiegészített - derül ki a cég egyszerűsített éves beszámolójából, amelyet pár nappal ezelőtt töltöttek fel az igazságügyi tárca E-beszámoló portáljára.
Ezért idegesítő az internetes vásárlás

Az üzleti évet 116 millió forintos eredménnyel zárták, ebből mintegy 11 millió forint adót befizetve 105 milliós nyereség maradt. Ezt és az eredménytartalékot felhasználva közel 133 millió forint osztalék kifizetését hagyták jóvá a tulajdonosok az augusztusi taggyűlésen (az osztalék után szja-t kell fizetni, mértéke 15 százalék). A 2018-as üzleti év után is százmillió forint feletti osztalékról döntöttek.

Fut a szekér

A kft.-nek két tulajdonosa van, az énekes-dalszerző, a TV2 műsorvezetőjeként is ismert Kasza Tibor, valamint a testvére, egyben zenésztársa, Kasza Gábor, aki menedzseri feladatokat is ellát. Együtt alapították egy harmadik társukkal együtt a Crystal nevű popzenekart, amely a kétezres évek elején aratott sikereket, de tíz évvel ezelőtt megszűnt.

A GoldenEye fő tevékenysége az előadó-művészet, de bejegyeztek ehhez kapcsolódóan egyéb tevékenységeket (mint például hangfelvétel kiadása, film és tévéprogram gyártása-terjesztése, reklám és fényképészet), továbbá az autókereskedelmet és idén júliustól az ingatlanügynöki tevékenységet is. A cégnek tavaly nem volt munkavállalója - jelenleg két fő van bejelentve -; a kötelezettségei mindössze hatmillió forintot tettek ki az év végén, ami mind rövid lejáratú kötelezettség volt.
GoldenEye Kreatív Kft.-adatok (millió Ft)
Megnevezés
2017 2018 2019
Saját tőke 144,2 151,1 153,8
Kötelezettségek 49,3 13,3 6,1
Nettó árbevétel 161,8 114,2 144,7
Üzemi eredmény 133,5 82,1 114,8
Adózás előtti eredmény 133,5 82,1 116,5
Adózott eredmény 126,0 74,8 105,6
Forrás: e-beszamolo.im.gov.hu

Együttműködnek

A Kasza testvérek indították el 2017 végén a twn.hu internetes lapot, amelyt másfél éven belül eladtak Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata cégének, a Top News Hungary Kft.-nek, amely most is üzemelteti a portált. Kaszáék együttműködése azóta tovább erősödött Sarkáékkal, valamint a Sarka férje - az őrző-védő Valton-Sec Zrt.-ben kisebbségi részesedéssel is rendelkező -, Bessenyei István cége által kiadott Femcaféval. (Az utóbbi lapot megjelentető Netrise Hungary Kft.-nek ugyanazon a budapesti, I. kerület, Derék utcai címen van bejegyezve a székhelye, mint a Top News-nak.) Kasza Tibor ugyanis a több mint egymilliós követőtáborral rendelkező Facebook-oldalán naponta többször megosztja ezen két (trash) bulvárlap tartalmát. (A Kasza oldalán közzétett egyes cikkajánlóknak olyan a domain címük, amelyekről először nem derül ki, hogy azok femcafés tartalmak, de rájuk kattintva hamar átirányítanak a Femcaféra).

Kasza napi átlag tíz posztjából öt e két lap (twn.hu, femcafe.hu) cikkeit népszerűsíti. A posztok mellett külön nincs feltüntetve, hogy reklám, de az Fb-oldal névjegyében felhívják a figyelmet arra, hogy az oldal szponzorált tartalmakat is közöl.
A magyar személyes Facebook-oldalakat tekintve továbbra is Kasza Tibor rendelkezik a legnagyobb rajongó- és követőtáborral (1,07 millió lájkolóval és 1,09 millió követővel) a Fészbuker.hu adatai szerint. Őt követi Mága Zoltán hegedűs mintegy egymillió lájkolóval, illetve követővel, valamint Rubint Réka fitneszedző 884 ezres rajongótáborral.

Ikrek

A Kasza Tibor közösségi oldaláról a Femcafe-cikkekhez átirányító domain címek (roseus.hu, tensio.hu, vitium.hu) használója és bejegyeztetője a Kasza testvérek Twn Press Média Kft.-je - ez a cég volt az, amely korábban kiadta a twn.hu-t, amíg el nem adták azt Sarkáéknak.

A Twn Press fő tevékenysége a világháló-portál szolgáltatás, de foglakozik egyebek mellett adatfeldolgozással és web-hoszting szolgáltatással. Tavaly év végén tízmillió forintot tettek ki a pénzeszközei (ami bankbetét és készpénz lehet), más jelentős vagyona nincs. Az évet "szerény", tízmilliós forgalommal és közel nyolcmilliós nyereséggel zárta, ebből a tagok hatmillió forint osztalék kifizetését hagyták jóvá.

kvadrillio 2020.09.20. 19:09:41

@kvadrillio: hjahhh.... NEKIK KURVÁRA BEGYÖTT EZ A KORRUPT, HARÁCSOLÓ KAPITALIZMUSS !!!
süti beállítások módosítása